MEGATRON Elektronik AG & Co.

Ротациони и ъглови сензори Магнитни сензори за ъглово преместване. Оптични и инкрементални ротациони сензори. Индуктивни ротациони сензори. Прецизни потенциометри - еднооборотни и многооборотни. Бутони за настройка и принадлежности.
Линейни сензори Сензори за измерване на линейно преместване. Интелигентни - програмируеми. Потенциометрични, магнетостриктивни, индуктивни и инкрементални линейни сензори. Линейни сензори с въжена тяга. Различни възможности на закрепване.
Сензори за измерване на сила Датчици измерващи сили на опън и натиск до 100 kN. Динамометрични датчици. Сензори за измерване на въртящ момент. Прецизно измерващи усилователи на сигнали и отчитащи уреди и апарати.
Усилователи и отчитащи уреди Дисплеи, показващи и отчитащи уреди. Интелигентни усилователи на сигнали. Съб-система регистрираща и обработваща два сигнала от сензори. Дигитализиране и графично изобразяване на PC или лаптоп.
Джойстици и тракболи Прецизни индустриални джойстици и тракболи. Потенциометричен крачен педал с широко приложение. Висококачествени бутони за настройка. Оптоелектронни импулсни датчици, импулсни датчици с бутони.
Прецизни резистори Прецизни резистори изработени по различна технология за всяко приложение. SMD, металфолийни, универсални, жични и мрежови съпротивления. Прецизни резистори с висока мощност. Делител на напрежение.

Качество и стандарт

Германската фирма МЕГАТРОН Електроник залага на високо качество и дълъг живот на всички свои продукти. Прецизност и надеждност са главна цел при производството на сензори за световния лидер в областта на механични и електронни преобразуватели.

В продуктовото портфолио на фирма МЕГАТРОН са включени джойстици, тракболи и крачни педали за управление от различен тип и изпълнение, подходящи за различни сфери на приложение. Ръчните джойстици с тяхното стабилно механично изпълнение и форма на захват са пригодени за вграждане в тежки промишлени работни режими. В общия случай тези джойстици са оборудвани с жични потенциометри или с потенциометри с проводим пластмасов елемент, някои могат да бъдат изпълнени и с безконтактна сензорна технология.

  • Сензорите за линейно и ъглово преместване се отличават с отлична изработка и висок клас на точност защита до IP67. Предлага се вариант с и без електроника. Сензорите се отличават с компактна форма и здравина.